Som persones, empreses i organitzacions de Sabadell que fem del treball cooperatiu, la comercialització justa, el consum crític, les finances ètiques, les monedes comunitàries, la gestió sostenible i la distribució solidària, les arrels d’una economia democràtica, justa i sostenible.

Formem part de XES Sabadell: Can Capablanca, El Velòdrom, les cooperatives de consum: Remenant les cireres, Teixit de la terra, Treu banya i Tocant la pera, grups locals de Som Energia, Fiare Banca Ètica i Coop57, integrants de Crida per Sabadell  i sòcies individuals

Ens hem articulat per promoure l’economia social i solidària a Sabadell. Oferim un espai d’assessoria d’economia solidària i transformadora, tant per a noves iniciatives com per a ciutadania interessada en un canvi de model. Podeu trobar-nos tots els dimecres de 18:30 a 20:00 h al Casal Can Capablanca.

unnamed (1) unnamed

Bruixes del Nord, va nàixer espontàniament a partir d’un grup de dones que formaven part de les Associacions de veïns de Torreguitart i Ca N’Oriach i que sempre s’havien mogut entre els Diables de Can Deu i el Drac de Sabadell. Amb la intenció de crear una versió femenina dels diables, i amb la decidida determinació d’impulsar esdeveniments de caire solidari per causes justes i de participar i formar part de l’ampli ventall d’activitats culturals de la ciutat, van ser les pioneres a Catalunya en crear un grup de correfoc, exclusivament per dones; amb molta il·lusió i ganes d’oferir grans espectacles de foc.
Des de 1987, la colla, tot i que la vessant pirotècnica és exclusiva de les dones, elles són les que tiren el foc, la colla no ha estat mai tancada a la participació dels homes que des de sempre hi han estat presents en qualitat de tabalers, i des de 2012, són els responsables d’acompanyar el Gripau de les Bruixes del Nord.
unnamed (2)unnamed

El Moviment Popular de Sabadell som una xarxa de col·lectius creada a inicis del 2000 a la ciutat de Sabadell, col·lectius de caire popular i transformador membres de l’esquerra anticapitalista i independentista de la nostra ciutat. Aquests treballem en àmbits diversos i junts treballem dia a dia per construir una alternativa real a la nostra ciutat, comarca i país treballant conjuntament i també amb d’altres col·lectius espais i plataformes de la nostra ciutat.

unnamed (1)

Arran Creu Alta-Nord i Arran Centre Sud, col·lectiu de joves de l’Esquerra Independentista que treballa arreu dels Països Catalans i que a Sabadell conta actualment amb dues assemblees formades per més d’una vintena de joves.

unnamed (1) unnamed (1) unnamed unnamed (2)

Coordinadora Obrera i Sindical del Vallès . La COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) és una organització sindical que lluita per la defensa i millora dels interessos dels treballadors i les treballadores. La COS nasqué l’abril de 1987 i es declara hereva del sindicalisme de classe i nacional històric (SOC, CCTT, CSTC…) i de les diverses i plurals expressions que l’han encarnat. Al Vallès neix fa uns anys, amb participació Sabadellenca, per defensar els drets dels i les treballadores a la nostra comarca.

 unnamed (1) unnamed unnamed (2)

Justa Revolta, col·lectiu feminista de Sabadell que lluita per acabar amb les desigualtats socials derivades del patriarcat. La nostra feina s’orienta a denunciar els rols de gènere que ens estereotipen i ens sotmeten, així com a acabar amb les relacions de poder que generen. Aquestes relacions ens impedeixen alliberar-nos tant a nivell individual com social, i és per això que la tasca de Justa Revolta s’encamina a crear una societat més justa i sense desigualtats de gènere.
Justa Revolta es va constituir al novembre del 2003. L’escenari de la nostra lluita ha estat i és principalment a Sabadell, tot i que també hem fet accions, campanyes i manifestacions a altres indrets dels Països Catalans.

unnamed (1) unnamed unnamed (2)

Casal Independentista i Popular de Sabadell, espai de treball, lluites, trobades, socialització, debat i formació. Funciona des de fa 13 anys i integra una desena de col·lectius locals des de l’àmbit de les lluites socials i la cultura popular i més de 200 sòcies. Actualment es troba ubicat al carrer Comte Jofre 30 de Sabadell.

unnamed (1) unnamed unnamed (2)

Endavant OSAN Sabadell, és una organització independentista i socialista catalana, enmarcada dins l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, espai des d’on defensa el desenvolupament d’una estratègia d’unitat popular. Neix el juliol del 2000 a partir de persones provinents de la dissolució de la Plataforma d’Unitat d’Acció i d’altres organitzacions i col·lectius independentistes. A la nostra ciutat Endavant hi neix fa prop de 10 anys des d’aleshores treballant en el suport de les mobilitzacions socials i les diferents lluites que es produeixen a Sabadell.

unnamed (1) unnamed unnamed (2)