Aquí podreu trobar tota la informació sobre les entitats que organitzem la fira del llibre feminista.
MOVIMENT POPULAR DE SABADELL

1

El Moviment Popular de Sabadell som una xarxa de col·lectius creada a inicis del 2000 a la ciutat de Sabadell, col·lectius de caire popular i transformador membres de l’esquerra anticapitalista i independentista de la nostra ciutat. Aquests treballem en àmbits diversos i junts treballem dia a dia per construir una alternativa real a la nostra ciutat, comarca i país treballant conjuntament i també amb d’altres col·lectius espais i plataformes de la nostra ciutat.

Per a més informació podeu clickar en aquest enllaç mps.cat o seguir-ho a twitter (@MPSabadell)

El Moviment Popular de Sabadell està format pels següents col·lectius:

Picture

Arran Creu Alta-Nord i Arran Centre Sud, col·lectiu de joves de l’Esquerra Independentista que treballa arreu dels Països Catalans i que a Sabadell conta actualment amb dues assemblees formades per més d’una vintena de joves.

www.jovessabadell.cat

@arransbdSUD
facebook.com/ArranSabadellCentreSud

@ArranSbdNord
facebook.com/jovessabadellnord

 

Casal Independentista i Popular de Sabadell, espai de treball, lluites, trobades, socialització, debat i formació. Funciona des de fa 13 anys i integra una desena de col·lectius locals des de l’àmbit de les lluites socials i la cultura popular i més de 200 sòcies. Actualment es troba ubicat al carrer Comte Jofre 30 de Sabadell.
cancapablanca.cat
facebook.com/cancapablanca
@cancapablanca

Coordinadora Obrera i Sindical del Vallès . La COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) és una organització sindical que lluita per la defensa i millora dels interessos dels treballadors i les treballadores. La COS nasqué l’abril de 1987 i es declara hereva del sindicalisme de classe i nacional històric (SOC, CCTT, CSTC…) i de les diverses i plurals expressions que l’han encarnat. Al Vallès neix fa uns anys, amb participació Sabadellenca, per defensar els drets dels i les treballadores a la nostra comarca.
facebook.com/cosvalles
@COS_valles

Justa Revolta, col·lectiu feminista de Sabadell que lluita per acabar amb les desigualtats socials derivades del patriarcat. La nostra feina s’orienta a denunciar els rols de gènere que ens estereotipen i ens sotmeten, així com a acabar amb les relacions de poder que generen. Aquestes relacions ens impedeixen alliberar-nos tant a nivell individual com social, i és per això que la tasca de Justa Revolta s’encamina a crear una societat més justa i sense desigualtats de gènere.
Justa Revolta es va constituir al novembre del 2003. L’escenari de la nostra lluita ha estat i és principalment a Sabadell, tot i que també hem fet accions, campanyes i manifestacions a altres indrets dels Països Catalans.
justarevolta.blogspot.com
facebook.com/justa.revolta
@justa_revolta

Endavant OSAN Sabadell, és una organització independentista i socialista catalana, enmarcada dins l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, espai des d’on defensa el desenvolupament d’una estratègia d’unitat popular. Neix el juliol del 2000 a partir de persones provinents de la dissolució de la Plataforma d’Unitat d’Acció i d’altres organitzacions i col·lectius independentistes. A la nostra ciutat Endavant hi neix fa prop de 10 anys des d’aleshores treballant en el suport de les mobilitzacions socials i les diferents lluites que es produeixen a Sabadell.
Endavant vallès
@Endavant_Sabadell

BRUIXES DEL NORD
3Bruixes del Nord, va nàixer espontàniament a partir d’un grup de dones que formaven part de les Associacions de veïns de Torreguitart i Ca N’Oriach i que sempre s’havien mogut entre els Diables de Can Deu i el Drac de Sabadell. Amb la intenció de crear una versió femenina dels diables, i amb la decidida determinació d’impulsar esdeveniments de caire solidari per causes justes i de participar i formar part de l’ampli ventall d’activitats culturals de la ciutat, van ser les pioneres a Catalunya en crear un grup de correfoc, exclusivament per dones; amb molta il·lusió i ganes d’oferir grans espectacles de foc.
Tot el que envolta a les Bruixes del Nord recorda a les llegendes medievals sobre el món de la bruixeria i la màgia. Però, lluny de recrear aquestes fantasies i malgrat l’estètica màgica de les bruixes, la colla es desmarca des de sempre dels continguts esotèrics i el que si vol es projectar una figura històrica, la de la bruixa, desvirtuada pels contes de fades i perseguida per l’Església.
Certament les bruixes eren dones rebels i intel·ligents, amb coneixements que no eren comuns entre les dones i tampoc entre els homes de l’època i era per aquests mateixos mèrits i no perquè fessin esoterisme, que representaven una amenaça pels poderosos d’aquella societat.
Des dels inicis, han estat característiques identificatives de les Bruixes del Nord, la nostra vestimenta, força original i de disseny i fabricació pròpies, de la que destaquen les capes llargues, els inconfusibles barrets de cucurull típics de les bruixes, les escombres com a maça i un maquillatge fantàstic que sempre ha estat l’admiració de tothom qui participa dels nostres espectacles.
Tot això, junt amb les espurnes de foc i les danses al ritme de la percussió, constitueixen els ingredients de la poció màgica que, des de 1.987, la nostra colla ha anat repartint pels diferents barris de la nostra ciutat i per indrets de tot Catalunya i d’Espanya, aportant sempre un toc feminista a les festes del foc. Aquesta ha estat, i segueix sent, la nostra modesta aportació al manteniment de la cultura tradicional catalana del foc.
Des dels inicis de la colla, tot i que la vessant pirotècnica és exclusiva de les dones, elles són les que tiren el foc, la colla no ha estat mai tancada a la participació dels homes que des de sempre hi han estat presents en qualitat de tabalers, i des de 2012, són els responsables d’acompanyar el Gripau de les Bruixes del Nord.
XARXA D'ECONOMIA SOLIDÀRIA DE SABADELL

Som un conjunt de persones, empreses i organitzacions que fem del treball cooperatiu, la comercialització justa, el consum crític, les finances ètiques, les monedes comunitàries, la gestió col·lectiva i la distribució solidària, les arrels d’una economia democràtica, justa i sostenible.